Miskolc a te helyed

Miskolc, ahogy a fiatalok látják. Dolgozók, diákok, családalapításra készülők szemével néztük meg, milyen is Miskolcon a nagybetűs ÉLET!

2019. augusztus 13. - eszter.bauer

Miskolc, ha leírjuk ezt a szót azt hiszem az országban nagyon sok emberben felidéz egy régi emléket, tapasztalatot, akár illatokat színeket is.
Mi jelen esetben arra voltunk kíváncsiak, hogyan látják a fiatalok a mai Miskolc lehetőségeit, hogy milyen az élet a város falain belül.

 kep14.png

A Miskolcon élő fiatalok táborát kettő részre lehet osztani. Van, aki ide született és van, akit az élet sodort a Borsod megyei székhelyre.

 Aki itt született, annak minden kő mesél, mindenből itt volt az első. Az első lépések, az első szerelem, majd az első csalódás is, az első tanulmányok, az egyetem, végül biztos állás, biztos anyagi háttér.Kivétel nélkül, mindenki megosztotta velünk az összes „elsőjét”, ami Miskolchoz köti.

 Másodsorban azokról a fiatalokról beszélünk, akik utólag lettek „miskolcivá”.Az ő szemszögükből már másabb a helyzet, hiszen nekik van viszonyítási alapjuk, ők már éltek más városban, más környezetben. Mindezeket összevetve, ők Miskolcot választották, maradtak! Azt mondják, ha szeretsz, viszont szeretnek! Ez igaz egy városra is és annak lakóira is!

photo-1529781912305-50e0d2217bef.jpeg

Miskolc kulturális kínálata kiemelkedő, valamennyi korosztály számára kötetlen kikapcsolódást és magas művészeti élményt kínál.

 Elsőként, minden fiatal a hely adottságairól beszélt. A gyönyörű belvárosról, Diósgyőrről, Lillafüredről és Miskolctapolcáról.Mennyire jól esik egy dolgos hétköznap után megpihenni a fák árnyékában, csodálni a természet adta szépségeket, vagy fürdőzni egyet a világhírű Barlangfürdőben. És ha ez még nem lenne elég, a város tele van szórakozási lehetőségekkel is!
Bárok, cukrászdák, fagyizók, éttermek várnak minden nap, ha egy kis feltöltődésre vágynál!

 Kikapcsolódási lehetőségekből egész biztos nincs hiány!

4_hangulat_2.jpg

Miskolcon 32 szakközépiskola, szakképző intézmény és 15 gimnázium eredményes együttműködésével képzik a jövő szakembereit. A helyi oktatás csúcsát a Miskolci Egyetem jelenti.A szakmai kiteljesedésre minden lehetőséget megad a város. A közös cél pedig az, hogy az egyetemi tanulmányok befejeztével mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő állást.

 Zöldebbé, gyorsabbá, okosabbá vált a közlekedés. A város tavaly 1 milliárd forintot fordíthatott az utak felújítására. Emellett immár 31 új villamos és 75 gázüzemű busz gondoskodik arról, hogy kényelmesen (ingyenes Wi-Fi csatlakozással!) utazhassanak a lakosok, és egyúttal a környezetet se terheljék a járművek. Az intelligens forgalomirányítási rendszer bevezetésével pedig a közúti forgalom is sokkal gördülékenyebb lesz, kevesebb várakozási idővel.

bright-bulb-close-up-1108572.jpg

fejlett közbiztonság a modern, élhető városok egyik legfőbb ismérve. Jelentős eredmény, hogy az elmúlt években a felére csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma. Miskolc 2017-ben 1 milliárd forintot különített el a lakók biztonságának garantálására. A rendészek közterületi jelenléte a duplájára emelkedett, a rendőrséggel karöltve kidolgozták a vegyes járőrpárok rendszerét,valamint a körzeti seriffrendszer bevezetése is mintaértékű kezdeményezésnek számít. Nem mellékesen a 800 kamerával bővülő térfigyelő rendszer is sokat segít abban, hogy pár éven belül Miskolc a legbiztonságosabb magyar várossá váljon.

action-activity-child-1642055.jpg

A miskolci fiatalok számára is nagyon fontos, hogy biztonságban érezzek magukat az otthonukban! Mindezt Miskolctól meg is kapják!

 A Miskolcon élő fiatalság nagyon nyitott, korszerű gondolkodású és tenni akaró közösség, hála nekik a város tovább bővítheti kínálatát, fejlődhet, mindezek mellett megőrizheti hagyományait, szokásait.

Ezek után van még kérdés? Miskolc a Te helyed!

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcatehelyed.blog.hu/api/trackback/id/tr8315007142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása