Miskolc a te helyed

5 tipp a Zöld és Okos iskolakezdéshez, amik év közben is jól jöhetnek!

Azt tervezed, hogy munka után beszerzed a gyerekeknek az új tanévhez szükséges kellékeket amik lemaradtak a listáról? Segítünk hogyan tedd!

2019. szeptember 03. - eszter.bauer

Újra kezdetét vette az iskola. Szeretnénk megosztani néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy hogyan is tudnánk környezetbaráttá tenni az iskolakezdést és ezáltal erre nevelni gyermekeinket. Ökomamik és ökopapik, lássunk neki az utolsó utáni körök lefutásának, persze zölden és okosan!

  1. Ceruzák, vonalzók, körzők és társaik

Az apró iskolaszerek azok, amik a leginkább fogyóeszköznek számítanak. A gyerekek szívesen játszanak vele a szünetekben, ezáltal eltörik, megrongálódik és azonnal mehet is a kukába. Hívjuk fel gyermekeink figyelmét arra, hogyan is tudnának vigyázni iskolaszereikre, biztosítsunk hozzá megfelelő tárolót, tolltartót, így nem kallódnak el és biztonságban haza is jutnak az iskolából! Egyre több helyen kaphatóak újrahasznosított anyagból készült tanszerek, igyekezzünk erre is figyelmet fordítani, így nem kerül több fa kivágásra és szemetet sem termelünk.

 

iskola.png

 

  1. Felejtsük el a fölösleges műanyag borítót!

Gyermekeink könyveit előszeretettel csomagoljuk a szabvány csomagolókba, hogy megvédjük őket. Sajnos ezzel is fölösleges műanyag hulladékot termelünk. Vegyük elő a gyerekek kedvenc posztereit, magazinból kivágott cikkeit vagy akár egy cuki tapétából megmaradt darabot és csomagoljuk abba a könyveket! Ez egyrészt környezetbarát megoldás, másrészt a gyerekeket is jó kedvre fogja deríteni a suliban, ha a kedvenc énekesük vagy mesehősük mosolyog rájuk a borítóról!

 

iskola2.png

 

   3. Vegyük a hazait!

Ne támogassuk vásárlásunkkal a külföldről beérkező olcsó, ámde silány minőségű termékeket. A hazai kistermelők, kézművesek termékeinek megvásárlásával nemcsak a hazai gazdaság élénküléséhez járulunk hozzá, hanem sokkal biztosabbak lehetünk a termékek minőségében és környezettudatosságában is.

 

iskola3.png

 

  1. Tízórai és uzsonna mizéria

 Rengeteg műanyag hulladékot termelünk azzal, ha minden nap másik nejlonba csomagoljuk a gyerekek ételét. Ezt orvosolhatjuk azzal, ha összegyűjtjük őket és többször felhasználjuk, többször csomagolunk ugyanabba a műanyag táskába. A legpraktikusabb, ha kis tárolóedényeket vásárolunk, ami manapság már annyira trendi, hogy kifejlesztettek olyan verziókat, amiben ki is tudjuk porciózni a gyerkőcök ételeit, külön a gyümölcsöt, szendvicset és egy kis nasit is – az italokhoz pedig javasolt az újrahasználható kulacs vagy minitermosz használata.

 

iskola4.png

 

  1. Iskolaszerek börzéje

Ha a gyerekek megunták az iskolaszereiket, táskájukat, tolltartóikat, lehetőségünk van arra, hogy elvigyük őket olyan börzékre, ahol mások megvásárolhatják őket és mi magunk is ráakadhatunk egy-két praktikus és szükséges felszerelésre! Ezzel pénzt spórolhatunk, nyugodtan vigyük magunkkal a gyerekeket is, így példát mutathatunk nekik, hogyan legyünk környezettudatosak úgy, hogy egy is zsebpénzünk is származhat belőle!

 

iksola5.png

( fotók: www.pexels.com )

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcatehelyed.blog.hu/api/trackback/id/tr6715037364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása