Miskolc a te helyed

Közlekedj okosan...

... Miskolcon...

2019. július 18. - eszter.bauer

A miskolci közösségi közlekedés Magyarország egyik legjobban szervezett közlekedési hálózata. Hogy ne késs el egy megbeszélésről, a munkahelyedről vagy éppen a következő randiról, a miskolci közlekedési vállalat, az MVK Zrt több lehetőséget is kínál az útvonaltervezéshez.

letoltes_1.jpg

Ami nekünk, miskolciaknak természetes, sok hazai városban még nem az. Miskolcon a villamos- és buszmegállókban digitális kijelzőkön tájékozódhatunk a következő járatok indulásáról, a járműveken pedig információs táblák segítségével hívják fel a figyelmünket arra, milyen megállók következnek, így akkor sem kell aggódnunk az utazásunkat illetően, ha kevésbé ismerjük a várost. A rendszerben kiemelendő, hogy valós idejű információkra épül-azaz nem a hivatalos menetrendet jelzi, hanem azt, hogy valóban mikorra várható a következő járat. A közösségi közlekedési élményt a valós idejű tájékoztató rendszer és mobil alkalmazás is egyaránt segíti.

 

letoltes_1_1.jpg

 

A valós idejű tájékoztató rendszer az MVK Zrt honlapjáról érhető el a www.mvkzrt.hu/valosidobenlinken. Az új utastájékoztatási rendszernek köszönhetően az utasok webes és okostelefonos felületen is könnyedén megtervezhetik utazásukat és tájékozódhatnak a járművek valós idejű érkezéséről. A tervezést egy offline is használható mobil alkalmazás segíti – melynek köszönhetően mi pl. 1 perc alatt felmérhettük, hogyan tudunk eljutni a Tiszai Pályaudvarról a csodálatos lillafüredi Szent István-barlanghoz – sőt, a rendszer azt is jelzi számunkra, hogy ugyanezt távolságot mennyi idő alatt tudjuk megtenni biciklivel, vagy éppen gyalogosan. A külföldi vendégek tájékozódását egyébként segíti az, hogy az applikáción nemcsak magyarul, hanem angolul, olaszul és németül is elérhetőek az információk. A gyengénlátók pedig különféle színsémákból tudják kiválasztani a számukra legideálisabb hátteret.

 

 

Akinek nincs kedve az okostelefonján keresgélni, vagy nincs okostelefonja, azok számára az MVK Zrt. utastájékoztatási terminálokat tett elérhetővé a város több forgalmas csomópontján. Az érintőképernyős információs terminálok a kiemelt státuszú villamos megállókban találhatóak, s az MVK közlekedési térképeit böngészhetjük, valamint a menetrenddel kapcsolatos információkat is megjeleníti. Az úgynevezett infopultok kialakításánál a fejlesztők arra is gondoltak, hogy a készülékeket vandál biztossá tegyék.

És a ráadás: a miskolci villamosokon évek óta elérhető a free WIFI, így az utazás közben nem csak az útvonalunkat tervezhetjük meg, hanem azt is, hogy hol tölthetünk el egy kellemes estét a párunkkal, vagy hol ihatunk meg egy hideg sört a barátokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcatehelyed.blog.hu/api/trackback/id/tr6014969358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása