Miskolc a te helyed

Kipróbáltuk a GUIDE@HAND MISKOLC turisztikai okostelefonos alkalmazást

2019. július 12. - eszter.bauer

 Az egyik legelső miskolci alkalmazás volt a GUIDE@HAND MISKOLC, amely 2013-ban az Év mobil alkalmazása címet is megkapta. Kipróbáltuk, hogyan segíti a turisták tájékozódását.

Az IOS és Android készülékekre is ingyenesen letölthető turisztikai applikáció tematikus hangos idegenvezetések keretében mutatja be a várost. A városnéző séták során magunk is készíthetünk fotókat, sőt, az élményeinkhez leírást is adhatunk, a túránk végén pedig akár a közösségi médiában is megoszthatjuk láncra fűzött élményeinket. Mindezeken túl a barangolás funkcióban egyéni útvonalakon offline is használható térkép és navigáció segítségével is felfedezhetjük a várost, a térkép pedig mutatja számunkra az érdekes helyeket, éttermeket, szállodákat, Miskolc Pass kártyaelfogadó helyeket, stb. hogy még teljesebb lehessen a városfelfedezés.A GUIDE@HAND MISKOLC alkalmazásban a városnéző sétákon túl Lillafüred környékének a felfedezésére is lehetőség nyílik – így pl. bejárhatjuk a Szeleta-tanösvényt, vagy éppen a Függőkerteket. – ez utóbbi esetében QR kódok segítségével tudhatunk meg többet az egyes teraszokról és Lillafüred múltjáról.Az alkalmazás a Diósgyőri Vár felfedezésében is segítséget nyújt, teremről teremre haladva kaphatunk bővebb információt, így ha egyénileg és nem vezetéssel fedezzük fel a várat, akkor is mindent megtudhatunk a történetéről.

Az alkalmazás különlegességei az attrakciókat 360 fokban vizualizáló panorámaképek. Elsősorban olyan helyszíneket mutatnak ezek be, amelyek nincsenek mindig nyitva a vendégek számára, viszont sokan felkeresik – így az alkalmazással érkezőket nem érheti csalódás, ha éppen nem tudnak bejutni az adott helyszínre. Ilyen pl. a Deszkatemplom, a Nagyboldogasszony-templom vagy a Szentháromság ortodox templom. További gömbpanorámás bemutatóként a Diósgyőri Vár és a Barlangfürdő is megtekinthető az alkalmazásban.

Sokat segít a programok közötti tájékozódásban az eseménynaptár, amelynek köszönhetően helyszínekre bontva, valamint időrendben is elérhetőek a város legfontosabb, turisztikai szempontból is fontos eseményei.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcatehelyed.blog.hu/api/trackback/id/tr4714941526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása