Miskolc a te helyed

Egy magyar városkártya, amely hamarabb lett zöld, mint a London Pass

Spórolj pénzt és időt, míg beérsz a munkahelyedre!

2019. július 25. - eszter.bauer

Túlzás nélkül állítható, hogy Miskolc turisztikai és városkártya családja ma Európa egyik legzöldebb és legokosabb kártyarendszere, melyet míg az ide érkező turisták széles körűen használnak, a miskolciak talán kevésbé. 3 tény, amit nem biztos, hogy tudsz a Miskolc Pass-ról, noha naponta használod, hogy eljuss a munkába, vagy meglátogasd a kedvenc szórakozóhelyed a városban.

eco-concept-light-bulb-grow-grass_1232-2774.jpg

 

4 évvel hamarabb vált zölddé, mint a Londonban vagy Párizsban használt hasonló típusú kártyák

 

A Miskolc Pass jelenlegi rendszere két ütemben került bevezetésre – elsőként a turisztikai kártya indult el, majd rá másfél évre a városkártya is átalakult. A kártya különlegessége, hogy nem kell hozzá külön leolvasó készülék, amelynek az előállítása nemcsak méregdrága, hanem jelentősen környezetromboló is a sok műanyag és chip miatt, sőt, nem kell az sem, hogy plasztik kártya formában legyen a zsebedben – elég, ha a telefonodon eltárolod a rajta lévő QR kódot, s ezzel minden kedvezményhez hozzájuthatsz. Érdekesség, hogy a világ egyik legismertebb turisztikai kártyája, a London Pass csak idén vezette be a QR kód alapú kártyát – Miskolcon azonban már 2015-től kezdve működik a Miskolc Pass.

A QARD™ alapú kártyacsalád előnye, hogy a kártya egyben a használó városi navigátora is, amely segíti a helyszíni tájékozódást, informálódást. A Miskolc Pass kártyacsalád egyik legfontosabb üzenete a környezet védelme a modern technológia használatával.

 

Az alábbi kártyatípusokat veheted igénybe:

kepernyofoto_2019-07-22_8_51_15.png

 

Hazánkban elsőként Miskolc használta a SMART QR kódos technológiát

 

 Ma már többek között Győr, Kaposvár, Szombathely, Sopron, Bükfürdő is a QARD™ alapú kártyacsaládot használja. Továbbá olyan országos szervezetek is, mint a Magyar Természetjáró Szövetség, vagy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is már ezt a technológiát alkalmazzák. Miskolc ebben is élen jár, közel két évvel korábban kezdte el használni ezt a minden elemében okos technológiát.

De mitől is zöldebb és okosabb a Smart QR kód, mint más technológia?

A magyar szakemberek által kifejlesztett Smart QR kód alapú Qard kártyarendszer előnye, hogy online is megvásárolható és aktiválható. Ebben az esetben PDF-ben kapja meg a vevő a kártyát, amelyet már kinyomtatni sem szükséges, hiszen a QR kódot telefonon felmutatva is érvényes. Így joggal állítható, hogy a miskolci turisztikai kártya jelenleg a világ legkörnyezettudatosabb, „legzöldebb” kártyája. A környezetbarát fejlesztés révén bárhol, bármikor megvásárolható, valamint azonnal aktiválható a kártya, de ennél is fontosabb cél, hogy egyre kevesebb műanyag kártya legyen majd forgalomban.

Próbáld ki!

A chipes, RFiD-s és hasonló kártyák legnagyobb problémája, hogy mérhetetlenül drága a működtetése, cserében helyhez kötött, csak helyben lehet megvásárolni és az online integráció a legtöbb esetben nem megvalósítható. Nem véletlen, hogy a MÁV már évekkel ezelőtt a QR kód alapú online jegyet választotta, s a légitársaságok is a vonalkódos és QR kódos értékesítés mellett tették le a voksukat. A Miskolc Pass olyan eszközrendszert használ, amely lehetőséget ad a felhasználónak az otthoni megvásárlásra és a későbbi online használatra egyaránt. A turisztikai kártya megvásárolható akár munkába menet a vonaton vagy az autóban ülve, vagy éppen a szállodaszobában az indulás előtt. A beépített navigátor segítségével pedig könnyen eljuthatunk a kedvezményt nyújtó helyekre.

kepernyofoto_2019-07-22_8_49_16_1.png

 

Több mint félszáz kedvezmény a miskolciaknak is

 

Ugyan a kártya számos kedvezményt kínál, a helyiek elsősorban a közlekedési bérlet kedvezményes vásárlás kapcsán használják. Ha okosan vesszük igénybe a kedvezményeket, havonta többezer forintot is megspórolhatunk, ezért érdemes végignézni, mely boltok fogadják el vásárláskor a Miskolc Pass kártyánkat.

Az elérhető kedvezményekről az alábbi linken böngészhetsz:

https://www.miskolcpass.com/hu/kedvezmenyt-nyujtok-4

pexels-photo-2679348.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcatehelyed.blog.hu/api/trackback/id/tr9214979704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása