Miskolc a te helyed

Ilyenek a mindennapok Miskolc legmenőbb magániskolájában

2020. június 30. - eszter.bauer

Az Avalon International School (AIS) az első Cambridge-i rendszerre épülő magániskola Miskolc térségében. A 2019 szeptemberében nyílt iskola és óvoda mintegy 5000 négyzetméteren biztosít színvonalas nevelési, valamint oktatási lehetőséget a gyermekek számára. Az AIS épülete és felszereltsége maximálisan tükrözi az iskola által képviselt értékeket és megfelel a 21. század esztétikai és technikai elvárásainak.

 Az óvodában a National Day Nurseries Assosiation (NDNA), míg az iskolában a Cambridge Assessment International Education által alkalmazott brit oktatási programok a kreativitást, a problémamegoldást és a gyors döntéshozatalra képes, innovatív gondolkodást helyezik előtérbe.
A 150 éves múlttal rendelkező Cambridge-i oktatási program és az Avalon Nemzetközi Iskola által alkalmazott módszertan egy életre szóló kíváncsiságot és tanulásvágyat alakít ki a gyermekekben.  Arra készítik fel őket, hogy képesek legyenek sikeresen megbírkózni a jövő kihívásaival. Ennek érdekében a tanulási folyamatban a projekt-módszer és az együttműködésre épülő munkaformák kapnak hangsúlyos szerepet a kis létszámú – maximum 16 fős – osztályokban/csoportokban. 

A cél – az angol nyelv biztos megalapozása mellett, melyet anyanyelvű oktatók biztosítanak -, hogy a diákok több nyelven is magabiztosan tudjanak kommunikálni, ugyanakkor különösen nagy hangsúlyt fektetnek a magyar nyelvi kompetenciák fejlesztésére is. 

Az AIS tanórákon kívül is számos ingyenes sportolási, kulturális és szabadidős tevékenységet biztosít a diákok számára, úgymint robotika, dráma, társas tánc, Disney-tánc, tenisz, foci, zongora, dob, art, sakk.

Miskolc számos külföldi nagyvállalat telephelyéül szolgál, így kiemelkedően fontos, hogy a külföldről érkező munkavállalók gyermekei is megfelelő oktatásban részesüljenek, mind az óvodában, mind az iskolában, akár angol nyelven, mint közös kommunikációs platformon. De nem mellőzik a magyar nyelv használatát, fontosnak tartják a magyar irodalom remekműveinek oktatását is. Az angol nyelvű képzés révén az intézményben tanuló magyar diákok számára is lehetőség nyílik a külföldi cégeknél való elhelyezkedésre, hiszen manapság elengedhetetlen az idegen nyelvek ismerete, így a tanulmányaik  befejeztével újabb kapuk nyílnak meg a fiatal felnőttek számára.

Az Avalon International School nemzetközi tanárát, Jason Hepokoski-t kértük, meséljen tapasztalatairól.

 Jason Hepokoski amerikai nemzetiségű tanárként érkezett az intézménybe. Az Egyesült Államokon kívül 2 kontinensen is élt már, beleértve Ázsiát és jelenleg Európát. A Magyarországra való költözésében nagy szerepet játszott, hogy szeretett volna az intézményben tanítani, illetve ide köti a felesége családja, és fiához is szeretett volna közelebb kerülni, hiszen ő is Magyarországon tanul. A Cambridge Általános Iskolai Tanmenetet tanítja: angolt, matematikát, természetismeretet, globális szemléletmódot, művészeteket, zenét, testnevelést és IKT-t.

Elmondása alapján nagyon elégedett a munkájával, minden nap egy kaland a diákjaival, hiszen tele vannak életerővel és energiával, így minden nap megnevettetik, jókedvre derítik. A legnagyobb kihívást a munkája során a koronavírus által adódott online oktatásra való átállás jelentette, amelyet a megfelelő virtuális osztálytermek kialakítása, illetve a diákok által már addig is használt applikációk és weboldalak használata könnyen orvosolt.   

Interjúnk során kitértünk arra is, hogy mik a legnagyobb különbségek az otthona és Magyarország között. Erre viccesen annyit felelt, minden egész más!
Talán a legnagyobb különbséget az ételek terén tapasztalja, de imádja a magyar konyhát, Miskolc gasztronómiája pedig méltán híres és mindig tud újat mutatni, követi a trendeket.

Jelen állás szerint Miskolcon tervezi a jövőjét, hiszen nagyon megkedvelte a várost, véleménye szerint az iskola pozitív hatást gyakorol a közösségre, hiszen világszínvonalú lehetőséget nyújt az itt élők számára is.

Az Avalon Nemzetközi Iskoláról bővebben a www.ais.hu-nolvashatnak az érdeklődők.

  

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcatehelyed.blog.hu/api/trackback/id/tr4615974436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása