Miskolc a te helyed

Miskolc egy call centeres csapat szemével

#AtHomeEverywhere S01e00

2021. május 10. - InnoTime

Akármerre járunk Dániától Kubáig, mindig bele lehet futni olyanokba, legyen szó akár helyiekről, akár hazánk idegenbe szakadt fiairól, akiknek felcsillan a szemük, ha meghallják lakóhelyünk nevét, és már mondják is, ami elsőre eszükbe jut. Acélváros! Sorsod Borsod! Gyár! Edda! Miskolc sokak szemében még ma is Detroit hazai megfelelője, és bár a borsodi megyeszékhely számos olyan problémával küzd, ami többé-kevésbé elmondható más vidéki városokról is, sok tízezren tekintenek rá szeretettel, otthonukként, és gondolják azt, hogy jó itt élni, dolgozni, felnőni - köztük egy miskolci székhelyű és indulású, ma már a világ több mint harminc országában szolgáltató call center vállalkozás munkatársai. Miskolc Város Ünnepének alkalmából ma az ő szavaikkal mutatjuk be a várost.

Miskolc város ünnepét május 11-én tartják. A városi közgyűlés 1993-ban döntött úgy, hogy május 11. lesz Miskolc ünnepe, annak tiszteletére, hogy 1909-ben ezen a napon adott a városnak címeres kiváltságlevelet Ferenc József. Az ünnepet 1993 óta tartják meg minden évben. A város több pontján is zajlanak rendezvények, este pedig tűzijáték látható.

Hagyomány, hogy ezen a napon osztják ki a Miskolci Nemzeti Színházban a Miskolc díszpolgára címet és további díjakat azoknak, akik sokat tettek a városért. A díjak egy része Miskolc híres szülötteinek és más híres polgárainak nevét viseli. (Forrás: Wikipedia)

meretezett1.jpg

A most következő idézetek egy nemrég indított vállalati kutatásból származnak. Egy nemzetközi csapattal dolgozó vállalkozás számára elengedhetetlen a helyismeret, ebben leginkább a helyi kollégák tudnak segíteni. Az pedig természetes, hogy sok munkatárs él abban a városban, ahol a cég székhelye található. Általuk minden nap kicsit jobban megismerjük lakóhelyünket is, hiszen ugyanazt a helyet mindenki más nézőpontból látja. A folytatásban átadjuk a szót a United Call Centers csapatának, akik egymástól függetlenül válaszoltak kérdéseinkre.  

A VÁROSRÓL

miskolc_tajkep_04_kvaszta_arpad.jpg

Látkép - Miskolc / Fotó: Kvaszta Árpád_UCC

 „Miskolc a szülővárosom. Szeretem az embereket, és azt, hogy sok a csendes városrész. Ezekhez nem is kell sokat utazni, annak ellenére, hogy egy megyeszékhelyről beszélünk.”             

„Észak-Kiliánban lakom, ha a kinézek az ablakon a Bükk hegyvonulatait fogadnak minden reggel, gyönyörű látvány! A mi környékünkön a város és a természet találkozik egymással, még a levegőnek is érezhetően más az illata errefelé. Közlekedés szempontjából is tökéletes, jó a megközelíthetőség, és viszonylag gyorsan elérhetők az olyan alapvető szolgáltatások, mint egy patika, egy bolt, egy benzinkút, vagy a posta.”

„Leginkább azért szeretek itt élni, mert minden megtalálható, amire családként szükségünk van. Mind fizikai, mind szellemi, illetve érzelmi szinten is.”

„Miskolcon valóban lehet értéket teremteni. Nagyon jó és összetartó közösségek alakulnak ki, legyen szó akár egy lakóközösségről, akár egy sportcsapat szurkolóiról.”

Sokáig laktam gyerekkoromban a Papírgyár környékén, de aztán Budapestre költöztem, és úgy másfél évtizedig nem is jártam arra. Néhány éve hazajöttem egy telekbulira, és ha úgy alakult, mentem egy kört azon a részen is. A kisvasúton ülve beleszagoltam a nyár elején is kissé hűvös bükki levegőbe, és hirtelen elfogott az érzés: itthon vagyok. Nem sokkal később haza is költöztem Miskolcra.”

MISKOLC TERMÉSZETI KÖRNYEZETÉRŐL

harom-ko_01_kovacs_attila.jpg

Három-kő, Bükk / Fotó: Kovács Attila_UCC

 „Itt nőttem fel, szeretem a természet közelségét, ami ennek a térségnek a sajátja.”

„Rengeteg kirándulóhely van a környéken. Nem tudok élni hegyek, dombok, tavak nélkül!”

„Csodálatos a környező táj, emiatt szeretek itt élni.” „Szép természeti környezet, hegyek, vizek, jó programlehetőségek.”

„Kiránduláshoz bátran ajánlom az alábbi lehetőségeket: kirándulás kisvasúttal Lillafüredre vagy Garadnára, csónakázás a Hámori-tavon, vagy csak egy séta a Palotaszálló környékén, a vízeséssel és a függőkerttel. Érdemes felkeresni a Szent István-cseppkőbarlangot, az Anna-mésztufabarlangot, vagy ha már arra járunk, ellátogatni a Pisztrángtelepre, a Lillafüredi DVTK Szabadidőparkba, vagy a Diósgyőri Várba és a Lovagi tornák terére.”

„Nagy kedvenc az Avasi kilátó, ahonnan szinte az egész várost belátni.”

MISKOLC LÁTNIVALÓIRÓL, KULTURÁLIS LEHETŐSÉGEIRŐL

tunderkert_spisak_anita.jpg

Tündérkert / Fotó: Spisák Anita_UCC

„Szinte minden adott, amire csak szükség lehet a kikapcsolódáshoz. Strandok, uszodák, sportesemények, koncertek, rendezvények, a Diósgyőri vár, Lillafüred és Tapolca. Mindig történik valami, amire érdemes odafigyelni, egész évben vannak nagy hagyománnyal bíró események, mint a Kocsonyafesztivál, Operafesztivál, Cinefest, Miskolc Rally, fel sem lehet sorolni mindet.

 „Tapolcán ott a Barlangfürdő, a strand, a Kalandtúrapark, a bobpálya, a Sziklakápolna. Diósgyőrben a vár, a Tündérkert, vagy a belvárosban a Sétálóutca, egy rakás jó hellyel, ha az ember megéhezik, megszomjazik.”

 „Szeretjük a Herman Ottó Múzeumot, sok érdekes kiállításuk van, nem csak felnőtteknek, de akár egész kicsi gyerekeknek is.” 

 „Itt van az ország legrégebbi kőszínháza, kiváló társulattal, elképesztő előadásokkal. Ha klubkoncertre mennénk, ott a Helynekem, a Művészetek Házában is rendszeresek az előadások. Szabadtéri rendezvényként már februárban ott a Kocsonyafesztivál, az egyetem területén rendezett fesztiválok, és újabban a Lovagi tornák terére is szerveznek nagyobb koncerteket.”

 „Rendszeresen járunk a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjeire, mindig maradandó az élmény, legyen szó egy kortárs zeneszerző marimbaversenyéről, vagy a legkisebbeknek szánt babakoncertekről. A városban egy időben legendásan sok rockzenekar volt. Ma már talán kevesebb az országosan ismert helyi csapat, de még mindig vannak köztük nagyon jók.”

 A fenti idézetek mellett szóba került rengeteg hely és élmény, terjedelmi okokból ezeket csak címszavakban említjük, de biztosak vagyunk abban, hogy akik jártak már ezeken a helyeken, tudni fogják, miről van szó. Akik pedig még nem, azoknak remélhetőleg lesz alkalmuk arra, hogy megtudják.

Mit érdemes még útba ejteni, ha erre jársz?

lillafuredi_vizeses_es_jozsef_attila_kovacs_attila.jpg

Lillafüred - Vízesés / Fotó: Kovács Attila_UCC

A United Call Centers munkatársainak tippjei a teljesség igénye nélkül:

5 cent, Abszurd, Aranykorona Étterem, Avasi Templom, Avasi Arborétum, Bánkút télen, de nyáron is, Bükk-fennsík, Creppy Palacsintaház, Coffee Company, Corner Stage, Desszertem, Diósgyőri katolikus templom, Drót Bisztró & Restaurant, Egyetemi Rockwell Klub, Égbolt, Forrásvölgy, Háromkő, Kazinczy utcai zsinagóga, Kecskelyuk-barlang, Kis Anna Halászkert, Kisavasi Borangolás, Kispipa Halászcsárda, Lévay József szobra, Mancs Szobor, MÁSA, MEN, Minorita templom, Mindszenti templom, Miskolci Állatkert, Molnár Csárda, Miskolctapolcai büfék, fagyizók, Murphy's Irish Pub & Garden Restaurant, Nagyboldogasszony görögkatolikus templom, Népkert, Rocktóberfest, Rossita kisvendéglő, Pannontenger Múzeum, Orthodox templom, Selyemréti Strandfürdő, Szentlélek, Színháztörténeti, Színész Múzeum, Szinvapark, Szinvaterasz, Zip's Brewhouse, Tókert Panzió, Végállomás Bistorant, Világbéke, Villanyrendőr söröző.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcatehelyed.blog.hu/api/trackback/id/tr7316527922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása